Domača stran    Gradbeništvo    Kamini brez dimnika    Zaščita pred golobi    O podjetju    Kontakt    Kje smo

 

 

KAMIN BREZ DIMNIKA

 

OGENJ BREZ DIMA

Toplo ognjišče je že od nekdaj želja vsakogar.

Plameni plapolajo v kaminu, prijetna toplota se širi. Kamini so priljubljeni bolj kot kdajkoli prej. Pa vendar najemnike in najemodajalce zapletena postavitev in obsežna gradbena dela večinoma odvračajo od njih. Obstajajo "čudežni kamini", ki predstavljajo udobno ognjišče popolnoma brez dima, plinov, vonjav in pepela.

Ne kurimo z lesom, temveč se za varljivo realnim videzom polen iz keramike skrivajo 3 pločevinke z gorivom, ki so napolnjene vsaka z 0,33 l gorljive tekočine (BIO-alkohol, CO2 nevtralen). Velikost plamenov je nastavljiva, kot tudi čas gorenja, ki znaša med 2,5 in 5 urami. Po prižigu gori torej pravi ogenj, ki širi za kamine običajno, prijetno toploto z močjo 3,8 kW. Pa vendar ni pojava dima, plinov, vonjav in pepela. Čista zadeva torej, ki jo je mogoče zagnati v minuti ali dveh in jo prav tako hitro zopet ugasniti. Zraven tega pa omogoča ognjišče zelo mobilno in prilagodljivo postavitev, saj ne potrebuje dimnika.

Če torej želite uživati ogenj in toploto v dnevni sobi, kuhinji, spalnici ali kopalnici: kamin je mogoče premikati in postavljati kamorkoli. To je še zlasti priročno tudi pri spremembah prebivališča. Tako kot vsak drug kos pohištva lahko premikate in selite tudi kamin. Da se ta "vroč" kos pohištva preprosto lahko vključi v katerokoli notranjost stanovanja, naša ponudba vkljujčuje veliko število modelov, od klasičnih, do sodobnih, kovinskih, kamnitih ali lesenih, med katerimi lahko izberete vam najprimernejšega.

Naknadna vgradnja kamina v prostor utegne biti precej draga investicija, ki doseže tudi znesek več tisoč evrov. Tudi to je razlog, da se za to težko odločimo. Zraven tega še nabava in skladiščenje lesenih polen za kurjavo, odstranjevanje pepela in neprijetne vonjave pri kurjenju. Mi vam ponujamo enostavno in cenovno ugodno možnost ugodja, ki ga ponuja toplina kamina.

 

Tukaj je nekaj dobrih argumentov, zakaj kupiti kamin brez dimnika:

1. Gorljiva snov je okolju prijazna tekočina!

BIO-etanol, ki se uporablja v naših izdelkih se pridobiva s posebnimi postopki večinoma iz sladkorne pese in drugih naravnih proizvodov na podlagi najnovejših odkritij okolju prijaznega kmetovanja in proizvodnje. Posebej je potrebno omeniti, da naši kamini ne obremenjujejo prostorov z drobci prahu, kot je to neizogibno pri klasičnih kaminih ter da je gorljiva tekočina CO2 nevtralna.

2. Kdaj in zakaj se naj odločim za pravi, odprt ogenj brez dimnika?

 • pri slučajnih okvarah centralnega ogrevanja enostavno vključite kamin in prostor se takoj napolni s prijetno toploto
 • ker v prostoru, kjer želim uživati prijetno topoto in plapolajoč ogenj ni dimnika, njegova vgradnja pa bi bila veliko predraga
 • ker tam, kjer stanujem sploh ni na razpolago dimnika
 • ker želim takoj po prižigu začutiti prijetno toploto
 • ker ne želim prašnega odstranjevanja pepela
 • ker me naslednji dan v primeru klasičnega kamina moti vonj po zažganem lesu
 • ker ne želim skrbi z nabavo in skladiščenjem lesa za kurjavo
 • ker mi je neprijetno polniti okolje z drobnim prahom in CO2 količinami enakimi večim avtomobilom
 • ker bom morda prostor, kjer imam kamin, nekoč želel spremeniti
 • ker želim, da pri selitvi kamin potuje z mano saj tehta od 35 do cca. 80 kg
 • ker je enostavneje doliti tekočino, kot pripraviti in prinesti drva
 • za zaposlene, ki ne želijo cel dan kuriti na polno, da je popoldan, ko pridejo iz službe v trenutku prijetno toplo

Če želite še več razlogov, se pogovorite z našimi zadovoljnimi strankami.

Veliko naših kupcev v prehodnih dneh v letu, ko je čez dan že toplo, spomladi prej izklopi centralno ogrevanje in ga jeseni kasneje vklopi prav zaradi izredne uporabnosti naših kaminov brez dimnika.

OB STRESU IN ZALJUBLJENOSTI

Prijeten večer ob odprtem ognju kamina ima lahko osupljivo delovanje na našo psiho. Ljudje, ki so veliko pod vplivom stresa, najdejo svoj mir, introvertirane osebe začnejo klepetati in pri zaljubljenih ne plapola samo ogenj... Popolnoma jasno je - kamin brez dimnika povišuje kvaliteto življenja. Kdor tukaj razmišlja o potrbni gradbeni investiciji, ali misli, da manjkajoč dimnik predstavlja oviro za pravi ogenj iz kamina, se moti. S "čudežnimi kamini" brez dimnika se namreč v trenutku doseže sproščujoča atmosfera, brez da bi polovico stanovanja postavili na glavo. Posvetujte se z nami in videli boste, da lahko izpolnimo vse vaše zahteve in okuse.

EVROPSKA KVALITETA!!!

Oglejte si naše modele kaminov:

EKOKAMINI            KAMINWUNDER